Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van oktober.

Plan (gezamenlijk) een activiteit op een vast tijdstip in de week.
Het werkt stimulerend als je op een vast tijdstip in de week een (sport)activiteit plant. Hierdoor komt het vast in de routine van de week. Naast een vast tijdstip werkt het extra stimulerend als je vervolgens ook met een ander afspreekt. Bijvoorbeeld elke woensdag- en zaterdagavond van 19.00 – 20.00 uur wandelen.

Plassen stampen
Ook als het regent (of liever nog, als het net geregend heeft) kan je lekker buiten spelen. Heerlijk in de plassen stampen. Door samen een wandeling te maken en alle plassen die je vindt samen uit te testen. Liever in de eigen achtertuin? Vaak staat er wel een emmer of iets dergelijks buiten dat het regenwater opvangt. Als je dat omgooit heb je een mooie plas.

Natuurkunstwerkje maken
Hoe leuk is het om samen met je vriendjes/(klein)kinderen te knutselen. Kijk ook eens om je heen als je buiten bent. Maak samen een wandeling en ga op zoek naar de mooiste herfstbladeren, kastanjes, eikels en wat de natuur nog meer te bieden heeft in de herfst. Je kunt er thuis hele mooie kunstwerkjes mee maken door de bladeren op een groot blad te plakken, of door het maken van leuke fantasiedieren met een paar cocktailprikkers. Laat je fantasie het werk doen….

Bennie Bengele Pas
Kom, beweeg en beleef De Bengele Beweegt met de Bennie Bengele Pas. Bennie Bengele is de mascotte van Stichting de Bengele Beweegt. Bennie nodigt iedereen uit om kennis te maken met alle verenigingen en organisaties van de Bengele Beweegt en om het aanbod te komen ontdekken. Iedere vereniging heeft iets actiefs en vooral leuks voor je in petto.

Meer weten over de Bennie Bengele Pas en het aanbod? Ga naar https://www.debengelebeweegt.nl/index.php/bennie-bengele-pas. Hoe snel scoor jij een volle kaart??

Fietsen door het bos
De nazomerse dagen in oktober zijn bij uitstek geschikt om een mooie fietstocht te gaan maken. Fietsen door het bos is schitterend in dit jaargetijde: de verkleuringen van de bomen, de geur van de herfst, het lage zonlicht... Ga onderweg ook eens op zoek naar mooie paddenstoelen, die zijn in de herfst ook volop te bewonderen.

De vooruitzichten qua weersverwachting zijn redelijk positief. Het wordt in oktober ietsje frisser buiten, maar de zon laat zich nog regelmatig zien: prachtig weer om veel buiten te zijn. Denk wel aan een paraplu, want er kan af toe een bui vallen.

Week tegen de eenzaamheid: "KOM ERBIJ"
De gemeente Nederweert staat van 27 september t/m 7 oktober 2018 in het teken van 'KOM ERBIJ'. Een week vol leuke en gezellige activiteiten. Nieuwe ontmoetingen en mee kunnen doen staan centraal. Iedereen (alle inwoners, vrijwilligers en organisaties) is welkom: KOM ERBIJ! Want er zijn veel leuke activiteiten voor jong én oud! Meer info over het programma: klik hier.