Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van maart.

Blijf sportief tijdens de winter!

Het is al een tijdje erg koud in Nederland. Maar dit is geen reden om niet te (blijven) bewegen. Met de juiste motivatie, voorbereiding en enkele tips kun jij ook lekker sportief aan de slag gaan. Met deze tips bestrijdt je de winterdip!

Ga thuis aan de slag

Lukt het je door de kou echt niet om het huis uit te komen? Dat is geen excuus! Je kunt ook thuis in de woonkamer aan de slag met een matje of een zacht vloerkleed. Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden, zodat je thuis een work-out, fitness- of yoga-sessie kunt doen.

Zet een doel en plan vooruit

Door voor jezelf een concreet doel op te stellen, krijg je richting en motivatie. In het voorjaar mee doen met een hardloopwedstrijd? Maak een persoonlijk trainingsschema en pak je agenda erbij: wanneer ga je wat doen om dit doel te bereiken? Of wil je graag afvallen om helemaal in shape te zijn voor de zomer? Bepaal dan een realistisch streefgewicht en ga op zoek naar leuke en succesvolle work-outs.
Je blijft gemotiveerd als je ziet dat je vooruitgang boekt. Hou je progressie bij door je voortgang op te schrijven of maak gebruik van handige apps. ‘Hardlopen met Evi’ en ‘Runkeeper’ zijn voorbeelden van bekende hardloopapps. ‘Google Fit’ is een voorbeeld van een algemenere sportapp.

Zoek een maatje

Samen sporten is natuurlijk veel leuker dan alleen. En bovendien kun je elkaar ook nog eens extra motiveren. Ga op zoek naar een vriend of vriendin met dezelfde (sportieve) interesses of zoek in de buurt naar bijvoorbeeld een hardloopgroepje waar je bij kunt aansluiten.

Kleed je warm en sport veilig

Ben je een bikkel en ga je toch naar buiten in deze vrieskou? Zorg dan voor thermokleding dat het zweet goed afvoert en kleed je in voldoende laagjes. Het is belangrijk dat je goed warm blijft om onderkoeling te voorkomen.
Let in de winter ook extra op je veiligheid. Het is langer donker, dus zorg ervoor dat je voldoende zichtbaar bent door bijv. een fluoriserend hesje en lampje te dragen.

Wees flexibel en niet te streng voor jezelf

Sporten doe je in eerste instantie voor jezelf: het levert je een gezonde geest en gezond lichaam op en moet je daarnaast vooral veel plezier opleveren. Wees daarom niet te streng voor jezelf als het even niet lukt. Ga er dan vooral de volgende keer weer vol tegen aan!

Overigens zijn de vooruitzichten qua weersverwachting redelijk positief. Het blijft nog even koud, maar een dooiaanval en oplopende temperaturen zijn op komst. Dus kom snel van die bank af en ga aan de slag met je persoonlijke doel(en)!