Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

In samenwerking met Nederweert24 wordt maandelijks een betrokkene van stichting de Bengele Beweegt 'in the spotlight' gezet. Deze maand staat Marion Götzen van VC Fortutas centraal.

 1. We gaan in gesprek met Marion Götzen.
  Hallo wat leuk! Ja ik ben dus Marion, 38 zomers jong en woon alweer bijna 2 jaar terug in Nederweert. Ik ben al sinds mijn jeugd verbonden met Nederweert en velen kennen mij op verschillende manieren. Ik heb in mijn jeugd in Ospel en Nederweert gewoond en ben toen al begonnen met volleyballen dankzij een vriendinnetje. Sindsdien wegens studie en werk rondgezworven, maar altijd mijn contact met Nederweert en VC Fortutas behouden. Na vele jaren zelf te hebben gesport, ben ik 5 seizoenen geleden begonnen met training geven aan de Nevobo Dames van VC Fortutas en ondersteun ik het bestuur.
 2. Welke rol vervul jij binnen de stichting De Bengele Beweegt?
  Na de cursus Social Media die door de stichting aan de verbonden verenigingen werd gegeven, ben ik benaderd om binnen de stichting de projectgroep Communicatie te ondersteunen. Via deze projectgroep proberen we alle inwoners en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen De Bengele Beweegt.
 3. Waarom heb je besloten om je in te gaan zetten voor De Bengele Beweegt?
  De cursus heeft me veel inzicht in de mogelijkheden van de omgeving van de Bengele gegeven. Ik ben van mening dat door samenwerking er veel meer bereikt kan worden. En ik hou er niet van dat wielen vaker uitgevonden worden. Samenwerken loont! Tot slot wil ik het niet nalaten om voor vaste beachvelden te pleiten; velden waar uiteraard meerdere clubs gebruik van kunnen maken. 
 4. Wat is de meerwaarde van de stichting Bengele Beweegt voor de leden van VC Fortutas?
  Het mag duidelijk zijn dat sinds de oprichting van de stichting veel mensen elkaar hebben leren kennen, zo ook bij VC Fortutas. Het jaarlijks Beach Event is een absolute meerwaarde voor Fortutas, omdat de kosten voor de aanleg van deze velden voor één club bijna onmogelijk rendabel te maken zijn. Maar ook alle communicatie omtrent de nieuwe verlichting van de sporthal (hoe we hier samen mee zijn omgegaan) is wederom een mooi bewijs van samenwerking. 
 5. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
  Mijn wens is
  Een mooi beach terrein en een functionele inrichting van de omgeving met goede faciliteiten die de stichting een levensvatbaarheid geven voor nog velen jaren samen!
  Mijn droom is
  Een groots meerdaags toernooi op de sportvelden van ‘De Bengele’ waar diverse sporten tegelijk gehouden worden met een groot feest en een camping waar we kunnen overnachten, dat is mijn droom!
 6. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
  Blijf pleiten voor vernieuwing, tijden veranderen en dus ook de behoeftes. Wees trots op alles wat bereikt is en geloof in jullie kracht! Op naar die geweldige nieuwe inrichting van de omgeving, en mijn droomtoernooi!