Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van april.

Ga lekker naar buiten!

Steeds vaker breekt het zonnetje door en vooral nu de klok weer is verzet, is het steeds langer licht buiten. Vooral op de momenten dat het droog is, is het erg aangenaam om buiten te zijn. Daarom deze maand een aantal tips om de frisse buitenlucht op te zoeken!

Paaseieren zoeken

De start van april gaat dit jaar samen met het Paasweekend en uiteraard hoort hier het zoeken van paaseieren bij! Voel je je hier te oud voor? Dan kun je uiteraard ook een mand vol eitjes zelf verstoppen en met je kleine neefje of buurmeisje de tuin in duiken om deze te zoeken. En misschien worden niet alle eitjes direct gevonden.. houd je ogen dus goed open als je buiten bent.

Bezoek de Koningsspelen (20 april)

Op vrijdag 20 april worden door het hele land op diverse plekken weer de ‘Koningsspelen’ georganiseerd. Zo wordt er in Nederweert een sportieve dag georganiseerd voor alle leerlingen van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Doe je zelf niet mee met de Koningsspelen? Kom dan vooral kijken naar alle sportieve activiteiten die binnen de omgeving van de Bengele Beweegt (sportvelden Merefeldia en sportcentrum de Bengele) georganiseerd worden. Om alvast in de stemming te komen, kun je hier het lied van de Koningsspelen beluisteren en oefenen:

https://www.youtube.com/watch?v=ho9CfacTxpA#action=share

Boswandeling

Ga de natuur in en ontdek de mooiste plekjes door een lekkere wandeling te maken. Zoek met behulp van een wandel-app (bijv. Natuur Routes Natuurmonumenten) een mooie route en beleef de natuur op unieke wijze.

Maak de tuin lenteklaar

Na een tijd waarin de tuin minder aandacht heeft gehad, is het goed om eens lekker de handen uit de mouwen te steken. Verwijder alle dode takken, bladeren en het onkruid. De planten en struiken die al gestart zijn met groeien, kun je bijsnoeien (struiken snoei je tot 10 à 15 cm van de stam). Zoek vervolgens leuke nieuwe (kleurrijke) plantjes uit of start met het kweken van je eigen groente. Ook kan het tuinhek mogelijk wel een nieuw likje verf gebruiken of moet het terras schoongemaakt worden. Genoeg te doen dus! 

Zonne-energie

Bij alle activiteiten die je doet is het vooral belangrijk om te genieten van het zonnetje. Zonlicht is namelijk heel goed voor je: het geeft je energie en een gevoel van geluk. Ook werkt zonlicht bevorderend voor de groei van de jonge botten van opgroeiende kinderen. Uiteraard is het niet goed om kinderen de hele dag in de volle zon te laten spelen, dus zoek tijdig de schaduw op en zorg voor voldoend bescherming (pet, zonnebrandcrème etc.).