Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

In samenwerking met Nederweert24 wordt maandelijks een betrokkene van stichting de Bengele Beweegt 'in the spotlight' gezet. Deze maand staat Tim Senden van Jumping Giants centraal.

 

 1. We gaan in gesprek met Tim Senden.
  Ik ben Tim Senden, 26 jaar. Ik ben woonachtig in Weert en nu al ruim 12 jaar lid van basketbalvereniging Jumping Giants uit Nederweert. Hier coach en train ik het Meiden U-18 team.
 2. Wat kun je vertellen over stichting De Bengele Beweegt?
  De Bengele Beweegt is een organisatie in Nederweert die alle sportverenigingen in en rondom sportcentrum de Bengele samenbrengt om zo sport en beweging in de gemeente te motiveren. Ik denk persoonlijk dat het binnen een grote gemeente als Nederweert een goede zet is om gezamenlijk te werken aan het gezond houden van zowel inwoners als de verenigingen zelf.
 3. Wat merk je als lid van Jumping Giants van het samenwerkingsverband De Bengele Beweegt?
  Ik ben zelf niet actief binnen de werkgroepen van de stichting, maar merk wel via onze vereniging dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Nu kan ik alleen als kaderlid van onze vereniging spreken, maar ik krijg bijvoorbeeld sneller de vraag voor het helpen bij het geven van een clinic voor de jeugd of bijvoorbeeld het begeleiden van een sportieve activiteit speciaal voor mensen met een beperking (Special Sportmix). Ook zie ik als lid van Jumping Giants vaak berichten in het clubblaadje over De Bengele Beweegt.
 4. Heb je tips/ideeën om de samenwerking binnen De Bengele Beweegt te versterken/intensiveren?
  Een persoonlijk idee: om een dag te organiseren voor alle betrokken verenigingen en organisaties van de Bengele Beweegt. Waar met presentaties en demo’s elke partij zijn eigen ‘spreekmoment’ krijgt. En waar op grote schaal gepraat kan worden over De Bengele Beweegt en de toekomst van de stichting. Voor jong en oud, waarbij elke vorm van inspraak welkom is.
 5. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
  Hier heb ik niet direct een concreet antwoord op, aangezien ik persoonlijk niet direct bij de stichting betrokken ben. Wel hoop ik natuurlijk dat de organisatie achter De Bengele Beweegt haar best blijft doen om de wensen en idealen na te streven. Met hierbij voldoende openheid en communicatie richting betrokkenen. 
 6. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
  Mijn complimenten voor het toekomstbeeld dat De Bengele Beweegt voor sport en recreatie in Nederweert heeft neergezet  en probeert na te streven. Ga vooral zo door!