Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van mei.

Geniet van de zon!

Het wordt steeds mooier weer. Voldoende reden om lekker naar buiten te gaan en lekker te gaan bewegen. Klik snel verder voor de tips van deze maand!

Ga naar buiten en geniet van de natuur

Wat is het toch fijn die lente! De natuur wordt weer groen, er is volop nieuw leven en het buitenseizoen is echt begonnen. Dit is toch één van de mooiste tijden van het jaar. De natuur verandert haast met de dag. Oftewel tijd om juist tijdens dit jaargetijde de natuur in te gaan!

Vlinderpaât vlinderwandeling

Ook in mei kan er gewandeld worden. Wandel bijvoorbeeld eens het Vlinderpaât: een wandelpad vanaf het centrum van Nederweert naar de levende tuin van de Bosserhof. Een wandeling van 1,3 km. De route start bij het zorgcentrum St. Joseph en wordt aangegeven met groene bordjes waar een vlinder op staat.
Iedere zondagmorgen gedurende de zomertijd is de tuin van de Bosserhof geopend van 10.00 – 12.30 uur en bent u van harte welkom om de tuin te bekijken. Ruim 20.000 m2 groot, verschillende hoekjes, kippen, ezels, een stukje bos, een koninginnenpage kweekkast waar de ontwikkeling van eitje tot vlinder te zien is (zodra het een vlinder is, wordt hij vrijgelaten) ook voor kinderen genoeg te zien.

Meimaand fietsmaand

Bloesem in prachtige pasteltinten aan de bomen, huppelende lammetjes in de wei, zoemende bijen, een blauwe lucht met hier en daar een verdwaalde wolk. Er is zoveel moois te zien tijdens een fietstocht in de lente. Mei is dan ook de perfecte maand om op je fiets te springen om de mooiste plekken in Nederland te bewonderen in al hun lenteglorie. Ga er tijdens de meivakantie eens met het hele gezin op uit, en maak er een gezellig dagje van in combinatie met een heerlijke picknick of een bezoekje aan een gezellig terras. Geniet vooral van het samen buiten zijn.

Moederdag

Zondag 13 mei worden alle moeders weer buitenproportioneel verwend met beschuitjes, vers fruit, sap, 10 dikke zoenen en de mooiste zelfgemaakte creaties. Maar wat doe je dan de rest van de dag? Hopelijk is het mooi weer en kun je buiten spelletjes doen met de kinderen. Vooral spelletjes met water zijn een succes als het heel mooi weer is. Of speel eens een potje croquet, voetbal of een ander balspel. Veel plezier!

Volop vitamine D

Spierkrampen, migraine, rugpijn, vermoeidheid… het zijn slechts een paar klachten die je kunt krijgen van een tekort aan vitamine D. Niet leuk dus! Tijd doorbrengen in de buitenlucht helpt je met de opbouw van voldoende vitamine D. We maken het aan bij zonlicht, en zelfs als het bewolkt is kun je daar profijt van hebben. En eh… dat lekkere kleurtje is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Geluksgevoel

Je concentratievermogen gaat bovendien volop vooruit na voldoende beweging in de buitenlucht. Daarbij verlaagt het buiten zijn in de natuur je stressgevoel. En dat extra geluksgevoel dat je krijgt van buiten sporten (endorfine!) is toch maar mooi meegenomen.

De vooruitzichten qua weersverwachting zijn gelukkig zeer positief. Het wordt in mei rond de 20 graden: prachtig weer om buiten te zijn. Denk er wel aan om je zelf te beschermen tegen de zonnestralen dus vergeet vooral niet om je in te smeren met zonnebrandcrème.