Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van juni.

De ideale wandelmaand
De laatste lente maand is aangebroken: de maand waarin de zomer begint, een maand die in onze gemeente bol staat van de activiteiten. Wat is nu een betere manier om hiervan te genieten dan om lekker naar buiten te gaan en in beweging te komen? Het is sowieso een goed plan om meer te wandelen. 

Even een blokje om heeft namelijk veel meer voordelen dan je denkt. Lees hier wat wandelen jou allemaal kan opleveren.

Verantwoorde cardio
Wandelen is geen grote aanslag op je lichaam. Sterker nog, een wandeling zorgt voor soepelere spieren en gewrichten. Wandelen kan altijd en overal en op een paar prima schoenen na, heb je er geen speciale uitrusting voor nodig.

Afvallen
Ook al verbrand je met intensief rennen of spinning meer per uur, toch zal het je verbazen hoeveel calorieën een blokje om je kan kosten. Geregeld wandelen, helpt dan ook absoluut wanneer je werkt aan een fitter lijf.

Lekker je hoofd leegmaken
Wandelen is goed voor je concentratie en verkleint de kans op depressies. Ook heeft onderzoek aangetoond dat buitenactiviteiten onder andere je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren.

Actie in je darmen
Wandelen brengt de bloedsomloop op gang, ook richting je darmen. Ga dus een stuk lopen na de lunch. Naast genoeg drinken is voldoende bewegen zeer goed voor een goede stoelgang.

Gezondheidsvoordelen op de lange termijn.
Wandelen levert je ook veel op de lange termijn. Namelijk een verminderde kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes, darmkanker en hoge bloeddruk, minder ziekenhuisbezoeken, sterkere botten en een betere houding.

Dus, waar wacht je nog op? Trek er lekker op uit! Op zoek naar leuke wandelroutes? Kijk eens op: