Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

In samenwerking met Nederweert24 wordt maandelijks een betrokkene van stichting de Bengele Beweegt 'in the spotlight' gezet. Deze maand (mei) staat Guus Götzen van VC Fortutas centraal.

 1. We gaan in gesprek met Guus Götzen.
  Hallo, ik ben Guus Götzen. 68 jaar en woon in Weert (“een echte Rogstaeker”). Ik ben al ongeveer tien jaar betrokken bij VC Fortutas. En speel momenteel in het heren 3 team van de recreanten.
 1. Waar houdt u zich in het dagelijks leven mee bezig? 
  Inmiddels ben ik zeven jaar gepensioneerd, maar ik hou er absoluut niet van om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Als voormalig elektricien wordt er nog veelvuldig van mijn diensten gebruik gemaakt. Zo ben ik o.a. actief als vrijwilliger in de Martinuskerk in Weert. In de vrije tijd die overblijft, probeer ik ook sportief bezig te blijven door een stuk te wandelen of te fietsen. 
 1. Hoe komt u in Nederweert terecht bij VC Fortuas?
  Dit komt voornamelijk door mijn dochter (red. Marion Götzen) die al actief was bij de vereniging. Naast twee keer per week trainen met de recreanten ben ik vooral op de achtergrond actief als vrijwilliger bij VC Fortutas. Ik houd graag een oogje in het zeil bij het materialengebruik: gezamenlijk alles netjes opruimen en op een duurzame manier de materialen gebruiken.
  Daarnaast ben ik vanaf de 1e editie van het beach event nauw betrokken bij de organisatie. Jaarlijks zorg ik ervoor dat de beachvelden er netjes bij liggen, zodat hier twee weken intensief gebruik van gemaakt kan worden. Overigens zouden wat extra handjes hierbij zeker welkom zijn: het is jaarlijks een hele klus om alles weer tijdig gereed te krijgen. Dus mocht iemand hier interesse in hebben, meld je vooral! 
 1. Wat merkt u als lid van VC Fortutas van het samenwerkingsverband De Bengele Beweegt?
  Vanuit mijn rol als vrijwilliger tijdens het beach event ben ik intensief betrokken bij De Bengele Beweegt. Daarnaast wordt er af en toe in de nieuwsbrief vanuit VC Fortutas aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de stichting. Maar naar mijn idee mogen de leden van de verschillende verenigingen nog wel wat meer/beter betrokken worden bij alle ontwikkelingen en activiteiten.
  Dit zou bijvoorbeeld ook al kunnen door regelmatig een artikel te plaatsen in een (regionaal) krantje. Hiermee worden de (potentiële) oudere bezoekers van de Bengele beter bereikt en dit levert tevens extra publiciteit voor de stichting op. 
 1. Heeft u tips/ideeën om de samenwerking binnen De Bengele Beweegt te versterken/intensiveren?
  We zouden nog meer kunnen leren van elkaar. Als oudere sporter binnen deze sportieve omgeving is er nog een heleboel wat ik zou kunnen leren van de jongere generatie. Bijvoorbeeld op het gebied van ICT en moderne technologieën. Door activiteiten te organiseren waarbij jong en oud elkaar ontmoeten, kunnen deze verschillende generaties elkaar veel bijbrengen.
  Ook helpt het om hierbij te kijken naar hoe men het op andere plaatsen allemaal organiseert. Faciliteiten en accommodaties kunnen volgens mij nóg beter benut worden. En dan met name overdag. 
 1. Wat is uw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
  Ik hoop op een structureel beachvolleybalveld waar het gehele jaar gebruik van gemaakt kan worden. Daarnaast zou een aansluitend buitenbad/recreatiegebied ideaal zijn om nog meer mensen richting de Bengele te trekken.
  Helemaal ideaal zou het zijn als er onder alle weersomstandigheden gebruik gemaakt zou kunnen worden van een structureel beachvolleybalveld; overdekt dus. 
 1. Wilt u nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
  Vele handen maken licht werk! We moeten het samen doen om de mooie huidige situatie,  zoals die nu is, te kunnen behouden en mogelijk zelfs nog verder te verbeteren.