Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

In samenwerking met Nederweert24 wordt maandelijks een betrokkene van stichting de Bengele Beweegt 'in the spotlight' gezet. Deze maand (juni) staat Nicole Idema (Special Sportmix) centraal.

 1. We gaan in gesprek met Nicole Idema.
  Mijn naam is Nicole Idema, 44 jaar, getrouwd en 3 prachtige kids. Ik ben werkzaam bij de Latasteschool (Horn) als gymdocente. Tevens heb ik een eigen bedrijf, fitNfun, waarbij ik werkzaamheden uitvoer die met beweging en gedrag te maken hebben. Ik word o.a. door gemeentes ingehuurd om op projectbasis zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Een van deze projecten is Happy Fit die draait in o.a. de gemeente Roerdalen.
 2. Welke rol heb jij vervuld binnen de stichting De Bengele Beweegt?

  Binnen de Special Sportmix was ik de vaste kracht die het sporten voor mensen met een beperking begeleidde. Het ondersteunen en het op maat bedienen van de deelnemer was de uitdaging voor mij. Tevens onderhield ik de contacten met de sportverenigingen en de deelnemers. Daar waar het nodig was, stuurde ik bij.
 3. Vertel eens wat meer over de Special Sportmix.
  De Special Sportmix is bedoeld voor mensen met een beperking. De deelnemers maken elke drie weken kennis met diverse sporten: voetbal, handbal, boksen, tennis en nog veel meer komt voorbij. We beginnen altijd met een korte warming-up en dan geeft de desbetreffende vereniging de les. Het is fantastisch om te zien hoeveel kwaliteiten deze deelnemers bezitten en hoeveel plezier ze hebben
 4. Wat heb je geleerd van je periode als coördinator van de Special Sportmix?
  Het persoonlijke contact met de deelnemers is erg belangrijk, respect hebben en de kwaliteiten benoemen is een pré. Als je ziet dat iemand op het puntje van de rolstoel zit en super actief meedoet is dat een kippenvel-moment. Ik heb leren genieten van hele kleine vorderingen en genoten van de deelnemers.
 5. Heb je nog een gouden tip voor je opvolger?
  Maikel Baats gaat het van mij overnemen; hij heeft stage gelopen op de Latasteschool en weet deelnemers te motiveren en te respecteren. De gouden tip: blijf contact zoeken dan komen ze elke keer weer terug!
 6. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
  Het droombeeld zou zijn dat mensen met een beperking terecht kunnen bij alle verenigingen. Dat iedereen met elkaar kan samenwerken en we mekaar respecteren.
 7. Wil je nog wat zeggen tegen de deelnemers van de Special Sportmix? En iets tegen het bestuur van de stichting?
  Tot slot wil ik alle deelnemers en verenigingen bedanken voor de fijne samenwerking. Elke zaterdagmiddag ging ik vol energie weer naar huis met een glimlach op mijn gezicht, dat zegt genoeg!! Bestuur, bedankt dat ik deze rol heb mogen vervullen en heel veel succes de komende tijd!

Het bestuur van de Bengele Beweegt wil Nicole heel erg bedanken voor haar rol en inzet bij de Special Sportmix! Samen met verschillende partners en verenigingen is er een mooi programma neergezet, en dit zal dan ook in het volgende sportseizoen een vervolg krijgen onder begeleiding van Maikel Baats. Meer informatie hierover volgt z.s.m.!