Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

Daar waar eerder de personen centraal stonden die zich inzetten voor of betrokken zijn bij de Bengele Beweegt, daar worden nu de activiteiten en samenwerkingsinitiatieven van het samenwerkingsverband nader uitgelicht. Via dit item proberen we een kijkje in de keuken te geven en daarmee te laten zien wat samenwerken zoal op kan leveren. Dit item wordt mede mogelijk gemaakt door Nederweert24.

Deze maand (juli) staat het “Bengele Beweegt Beach Event” centraal. Dit strandevenement is onlangs voor de 5e keer georganiseerd op de parkeerplaats naast sportcentrum de Bengele. Gedurende ruim twee weken wordt er een tijdelijk strandje aangelegd midden in Nederweert en maken honderden deelnemers gebruik van de faciliteiten en georganiseerde activiteiten. Zo zijn er dit jaar ook weer diverse sporten beoefend in het zand: beachvolleybal, beachtennis, beachhandbal en beachbasketbal. Overdag maakten de leerlingen van diverse basisscholen kennis met beachvolleybal en in de avonduren werden diverse open en interne (verenigings)toernooien georganiseerd.

Ook de landelijke sportbonden weten het Beach Event in Nederweert inmiddels te vinden. Zo werden er speciale activiteiten georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Een speciale training vanuit de tennisbond (KNLTB) ging door onvoldoende animo helaas niet door, maar mogelijk kan een dergelijke activiteit in de toekomst nog eens georganiseerd worden. Een ander noemenswaardig hoogtepunt van de afgelopen editie is een clinic die werd gegeven door Olympisch beachvolleybalster Madelein Meppelink. Door betrokkenheid van lokale ondernemers (in dit geval Hans Brinkmans van zonnebrillenshop.nl) is het mogelijk om zulke bijzondere activiteiten toe te voegen aan het mooie totaalprogramma. Nogmaals dank richting alle mensen, partners en organisaties die dit Beach Event mede mogelijk hebben gemaakt!

De organisatie kijkt tevreden terug op een mooie, zonnige en (in de meeste gevallen) warme editie. Na een korte terugblik zijn de voorbereidingen voor de zesde editie alweer gestart en het is de bedoeling om in de toekomst nog meer mensen (uit verschillende doelgroepen) naar het zandstrand van de Bengele Beweegt te halen. Heb jij nog ideeën voor een bijzondere activiteit tijdens het volgende Beach Event? Of wil jij samen met vrienden, familie of collega’s volgend jaar deelnemen? Meld je dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen graag contact met je op.