Home

SAMENWERKINGSVERBAND SPORTVERENIGINGEN EN ORGANISATIES DE BENGELE NEDERWEERT

Maandelijks geeft Bennie je tips over hoe je nog eenvoudiger sportief, gezond en bewust bezig kunt zijn. Lees snel verder voor de Bennie Beweegtip van september.

De scholen zijn weer begonnen… de vakantie is ook voor Bennie voorbij.
Jij bent niet alleen, ook Bennie is terug van vakantie.
Hij heeft weer heel veel zin om te beginnen met een nieuw Bennie Beweegt seizoen.

Opstarten
Augustus en september staan bol van de nieuwe starten
School, werk, sport alles begint weer in deze maanden. Altijd weer een periode waarin je alle zeilen bij moet zetten om de planningen weer rond te krijgen. Ook Bennie heeft hier last van. Hoe lukt het hem  dan om toch genoeg te blijven bewegen? We hebben het hem gevraagd!

Bennie vertelt ons vol enthousiasme dat hij de fiets blijft nemen, hoe verleidelijk de auto ook naar hem knipoogt als hij net iets aan de late kant is. Fietsen zorgt bij hem ervoor dat er een frisse wind waait door zijn hoofd, heerlijk! “Zeker in deze drukke dagen”, zegt hij.

Bennie geeft aan dat hij altijd snel moe is aan het begin van het schooljaar. Hij verwacht dat vast ook kinderen en ouders moe zullen zijn in deze weken. Bennie heeft last van de wisseling van een luie vakantie naar een drukke schoolweek. En hij heeft in deze weken ook veel afspraken. Dit zal bij anderen niet anders zijn. Hij snapt dat kinderen en ouders dan thuis op de bank willen neer ploffen.

Op zoek naar afleiding
Bennie zoekt juist dán naar afleidingen, leuke activiteiten of uitdagingen. Hij geeft de volgende tips:
Blijf buitenspelen stimuleren, stoepkrijten, of houd samen een wedstrijdje touwtjespringen. Maar ook een hut bouwen, onderweg naar huis een picknick houden bij een speeltuin, oud brood wegbrengen naar de kinderboerderij, of samen een boodschap doen zijn leuke activiteiten die hij graag doet en gemakkelijk in te plannen zijn!

Wil je eens anders op weg gaan, wees dan ook creatief: te voet of met de fiets zijn redelijk standaard, maar Bennie houd ook van skeeleren en is dol op steppen dus: succes verzekerd!

Nou Bennie, met deze tips gaan we vast fluitend door de eerste schoolweken heen!

Biertjes, BBQ, croissants, ijs en pizza
Maar wellicht is dit ook een periode waarbij je beseft dat de vakantie iets te gezellig was. En je zoekt naar intensievere beweeg tips. Hoe fijn is het dan om te beseffen dat je niet de enige bent!

Bennie helpt je graag met Beweegtips. Maar Bennie is voor jou ook al rond gaan kijken hoe je je goede voornemens kan gaan waar maken.

Bennie Bengele Pas
Ken je “de Bennie Bengele Pas” al? Met deze pas wil Bennie je graag kennis laten maken met alle verenigingen en organisaties binnen de stichting van De Bengele Beweegt om te kijken of er eentje bij jou past! Je kan op een gemakkelijke en laagdrempelige manier rondkijken wat er allemaal is, en wat bij je past!

Wil je hier gebruik van maken? Ga dan naar de site en vraag hem aan!
https://debengelebeweegt.nl/index.php/bennie-bengele-pas